Dilluns que ve 25 és el dia Internacional Contra la Violència de Gènere. Un dia fixat en el nostre calendari des de 1999, any en què l’ONU va declarar aquest dia com a Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència contra la Dona en honor a les germanes Mirabal. Minerva, Pàtria i María Teresa van ser assassinades el 25 de novembre de 1960 per ordre del dictador Rafael Leónidas Trujillo, del qual eren opositores.
Una lluita que ara, reivindica el sofriment de cadascuna de les dones que any rere any pateixen violència masclista i on La Comunitat Valenciana és, la tercera autonomia on més dones de cada 10.000 han patit violència masclista en el segon trimestre de 2019, segons l’informe de l’Observatori contra la Violència Domèstica i de Gènere. En concret la taxa aconsegueix el 21,5%, molt per damunt de la mitjana nacional del 16,2%.
En total, 5.456 dones han sigut víctimes de violència de gènere en la Comunitat entre abril i juny, segons les dades oferides pel Consell General del Poder Judicial. 112 víctimes menys en comparació amb el mateix període en 2018.
La nostra entitat compta amb un servei d’atenció per a les dones sordes que puguen ser víctimes de violència de gènere o que puguen trobar-se en situació de vulnerabilitat. Als qui se’ls ofereix orientació, derivació i acompanyament als recursos específics per a dona. A més, la CNSE ha posat en marxa el projecte ALBA un espai d’informació i assessorament dirigit a aquelles persones sordes que desconeixen com actuar o a on acudir enfront de la violència de gènere. En ALBA són professionals sordes expertes en violència de gènere, compromeses amb la lluita contra aquesta violència i l’aïllament al qual condueix a les seues víctimes, les que atendran les usuàries. (http://www.cnse.es/proyectoalba/quienes-somos.php)
I recordem que les dones sordes poden accedir sense barreres de comunicació al telèfon 016 a través del servei de vídeo-interpretació (SVisual), en el qual existeix un accés directe per a l’atenció de les trucades dirigides al 016.
FESORD, en el seu ferm compromís de promoció de la igualtat i lluita contra la violència de gènere, reivindica que les oficines d’atenció siguen accessibles per a les persones sordes, permetent el seu accés en igualtat de condicions que la resta de la ciutadania, així com una formació perquè els agents d’igualtat puguen prestar un assessorament especialitzat a les dones sordes víctimes de violència de gènere.
A través de les nostres xarxes socials podràs informar-te dels actes accessibles que es realitzaran en la Comunitat Valenciana.