El personal sanitari de l’EVES València, Requena i l’Hospital Sant Joan han pogut introduir-se en la llengua de signes gràcies a la formació específica, en el seu àmbit, que ofereix la nostra Fundació.
Any rere any, l’Hospital Sant Joan obri les seues portes per a acollir el curs d’introducció a la llengua de signes. En aquesta ocasió, a causa de la gran demanda, s’han realitzat dues edicions; una el mes d’octubre i una altra el mes de novembre. Gràcies a aquesta formació adaptada, 50 professionals de l’àmbit sanitari de l’hospital han pogut endinsar-se en l’atenció a pacients usuaris de la llengua de signes.
Apostar per la qualitat de l’atenció al pacient i convertir els espais sanitaris en llocs de tracte amable han de ser també objectius del sistema de salut pública, per això, des de les nostres entitats i des del moviment associatiu, treballem perquè l’accessibilitat a la comunicació i a la informació de tots i totes les pacients puga ser una realitat estesa en tota la xarxa sanitària de la Comunitat Valenciana.
A la formació, a través de l’EVES dels equips professionals de la sanitat pública, se suma ara la recent implantació del sistema de vídeo-interpretació, SVisual, en les urgències hospitalàries, dues iniciatives que segur milloraran l’atenció i autonomia dels/es pacients sords i sordes.
Un repte que continua és l’accessibilitat dels espais i serveis, mitjançant la inversió de sistemes de senyalització visual, pantalles informatives i sobretot, avisos i comunicacions als i les pacients sords/as a través d’alternatives que ometen el telèfon de veu, com a missatges de text o un altre tipus de notificacions telefòniques.