Hui acaba gener, però encara tenim al davant 11 mesos més de 2020. Amb tant de temps per a gaudir us deixem el llistat de llocs accessibles que podeu visitar.
Llistat actualitzat:
1. MUSEU ARQUEOLÒGIC D’ALACANT (MARQ): Gràcies a la col·laboració de la Fundació MARQ podem accedir als vídeos en llengua de signes sobre diferents exposicions permanents que alberga el museu.
2. AJUNTAMENT ORIHUELA: mitjançant uns dispositius mòbils que es trobaran en els museus, en els centres de recepció de visitants i oficines d’atenció al públic totes les persones que ho desitgen podran a través de la llengua de signes gaudir de la cultura de la localitat en igualtat de condicions. La Fundació Fesord CV, en col·laboració amb la Regidoria de Cultura del Ajuntament d’Orihuela, ha adaptat a llengua de signes 16 vídeos sobre els recursos més visitats de la ciutat. Els vídeos disposen d’una duració mitjana aproximada de 5 minuts. Els llocs que compten amb aquest dispositiu són:
Casa Natal de Miguel Hernández
Casa Museu de Miguel Hernández
Palmeral
Col·legi de Santo Domingo
Museu de Setmana Santa
Catedral
Museu d’Art Sacre
Església de Santa Justa i Rufina
Museu de la Muralla
Museu Fundació Pedrera
Refugi de la Guerra Civil
Museu de la Reconquesta
Museu Arqueològic Comarcal
Església de Santiago
Santuari de Ntra. Sra de Monserrate
Murals de San Isidro
Els vídeos estaran disponibles tant de manera presencial com a través d’Internet per a arribar al major nombre d’usuaris.
3. CASTELL ALAQUÀS: Monument Històric Artístic del segle XVI i Bé d’Interés Cultural de la Comunitat Valenciana que ofereix, a través de codis QR informació en llengua de signes en 18 panells distribuïts per les seues instal·lacions.
4. CASTELL SAGUNT: aplicació de descàrrega gratuïta “Tour Sagunt”, disponible tant per a IOS com per a ANDROID, a través de la qual podem accedir a la història d’aquesta fortalesa situada a la part alta del turó que protegeix la ciutat de Sagunt.
5. RUTA VICENT ANDRÉS ESTELLÉS: ruta literària en la localitat de Burjassot en homenatge al poeta valencià VICENT Andrés Estellés, accessible en llengua de signes a través de codis QR que ens acostaran a la literatura i vida del poeta.
6. VILAMUSEU: En els panells de les rutes per la ciutat i en el museu podem trobar codis QR sobre el contingut cultural de la localitat.
MUSEU EXPLORA ALCOI: codis QR dels panells informatius, tant del museu com de les seues famoses “façanes”. Aquest projecte s’ha dut a terme gràcies a la col·laboració de l’Associació de Persones Sordes d’Alcoi i Comarca.
7. OROPESA: Guies per a realitzar un recorregut en llengua de signes. A més, Tourist Info i Nathurhiscope disposen de bucles d’inducció mòbils per a aquelles persones que ho requerisquen. A través de la web www.oropesadelmar.es > cultura > audioguías/signoguías podem trobar dues rutes accessibles:
RUTA 1: “Oropesa de la mar des de la costa”
RUTA 2: “Oropesa de la mar: un viatge pel temps”