À Punt Media en la seua aposta per l’accessibilitat de les persones sordes amb la seua aplicació per a Smart TV del servei HbbTV o més conegut com a “botó roig”, que es va posar en marxa al febrer del 2020.
Gràcies a aquesta eina qualsevol persona pot accedir a tot el catàleg de continguts a la carta de la plataforma multimèdia de la radiotelevisió pública valenciana. Una oferta que els permet, en particular a les persones sordes, seguir en directe l’informatiu de mig dia, accessible en llengua de signes a través d’intèrprets de Fundació Fesord.
Amb en l’apartat À Punt NTC llengua de signes, la cadena compleix amb el que s’estableix en la Llei 1/2006, del sector audiovisual, per la qual es garanteix “La protecció de l’accessibilitat de les persones amb discapacitat sensorial mitjançant l’eliminació progressiva de barreres de comunicació, especialment a través de la subtitulació i de la incorporació de la llengua de signes espanyola (LSE) a les obres audiovisuals. A més, es promouran serveis addicionals de televisió que la tecnologia de la Televisió Digital Terrestre permet i que puguen servir per a facilitar l’accés de les persones amb discapacitat sensorial als mitjans televisius.
L’accessibilitat del col·lectiu de persones sordes a través de la figura de l’intèrpret de llengua de signes es va introduir per primera vegada en els primers espais informatius matinals d’À Punt al setembre del 2018. Una línia de treball que el febrer passat de 2020, es va traslladar a l’edició de migdia en la seua pàgina web i fruit a la cooperació entre totes dues entitats es va ampliar al botó roig on a través de Smart TV es pot veure el telenotícies complet, incloent els espai d’esports i el temps.
Des de Fesord destaquem l’esforç realitzat per À Punt per a realitzar una televisió de i per a tots els valencians i valencianes. I confiem que l’ens continue complint amb l’increment gradual de la seua programació accessible que estableix la legislació.